Bostadsrättsföreningen Dockterrassen är belägen vid gamla Kockumsdockans kortsida, i hörnet av Isbergs gata och Dockplatsen. Adressen är Isbergs gata 12 – 28.

Antalet lägenheter i fastigheten är 85. Lägenheternas planlösning och storlek varierar från ett rum till fyra rum och kök och alla har terrass eller minst en balkong. Alla lägenheter har också egen tvättmaskin och torktumlare i badrummet eller i separat utrymme.

En gästlägenhet finns i föreningen och kan bokas av föreningens medlemmar till en ringa kostnad. I källaren finns förrådsutrymmen och garage. Extra förråd i trapphusen finns till uthyrning.

I gatuplanet finns förutom bostäder 6 lokaler som hyrs ut till olika affärsverksamheter. Föreningen har även en liten innergård med små gräsytor, en liten uteplats med trädgårdsmöbler.

Byggnaden är uppförd i 8 våningsplan och fasaden är vit och röd. Trapphusens runda fönster påminner om fartygsventiler och balkongräckena för tanken till fartygsrelingar vilket ger fastigheten ett maritimt intryck. Entréerna är vackert dekorerade med havsmotiv av konstnärinnan Annika Bryngelson, se: www.systerdiesel.com. Huset förärades Malmös Stadsbyggnadspris 2009.

Väster om huset utbreder sig ett grönt parkstråk som förbinder Dockplatsen med Stora Varvsgatan vilket bidrar till att västersolen obehindrat lyser upp både gräsmattor och rabatter på gården och västerfasaden på fastigheten.